Spijkenisse dialect en anecdotes

Onze vrijwilligers smullen ervan;
oud Spikkenissers dialect!
                          Lees verder >>

 


De groenten van MAK

Helaas is de groenteverkoop door de Zorgboerderij gestopt. Dit betekent natuurlijk niet dat Ab gestopt is met het telen van groente, waaronder dus ook de zogenaamde "vergeten" groente.

Denk hierbij aan pastinaak, Huttentut, boomspinazie, Brave Hendrik, aardpeer, hertshoornweegbree, molsla en vele andere soorten. Vandaag kennen veel mensen deze groenten niet meer of weten bijv. niet meer bij welk seizoen ze eigenlijk horen. Klik op de onderstaande afbeelding voor de vergeten groenten van de Zorgboerderij.

Recipe fair (receptenbeurs) en de lesbrieven

Zondag 21 april jl. werden aan wethouder Van der Schaaf de beide lesbrieven, vergeten groenten en Spijkenisse 1915 – 1940, overhandigd. Het project waar Wim Mokveld in 2010 enthousiast aan begon is eindelijk afgerond. "De aanhouder wint", sprak Wim.

Tegelijkertijd opende wethouder Van der Schaaf de receptenbeurs (recipe fair), een evenement dat georganiseerd werd door Wim Mokveld, samen met  Bibliotheek De Boekenberg. Deelnemers konden hun gerechten laten proeven, gerechten die misschien al jaren in de familie bereid werden.

De opkomst viel enigszins tegen; Wim had 20 uitnodigingen verzonden en er waren vijf deelnemers. Het moet nog groeien waarschijnlijk. Het waren koude gerechten (in de Boekenberg kan niet gekookt worden), afkomstig uit allerlei landen. Zo waren er deelnemers uit Jordanië, de Philippijnen en was er een Japans restaurant. Het is de bedoeling dit evenement jaarlijks te herhalen tijdens de opening van Meimaand Milieumaand.

                  

Restaurant ’t Ganzengors, Pannenkoek De Molen en Subway gaan hiermee aan de slag op hun menukaart. Klik op onderstaande plaatjes voor meer informatie. Kent u interessante recepten met deze vergeten groenten, dan houden we ons aanbevolen!

  

Openingstijden museum: elke eerste en derde zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.30 uur
Voorstraat 26, 3201BB Spijkenisse, Telefoon: 0181-620746, Email: info@groentewinkelmak.nl

Nieuws

Klik hier voor het laatste nieuws

Lesbrieven

Spijkenisse 1915-1940

Historische lesbrief

Vergeten Groenten

 

 

 

1-Jarig bestaan na heropening 2 april 2011

Waar kunstwerk Atelier Arina werd onthuld
Lees verder >>

Onze sponsors

Meer informatie >>>

Ons gastenboek

Geef je mening >>>